Energiebesparende maatregelen

Uw nieuwbouwwoning is klaar voor de toekomst

Uw nieuwbouwwoning is voorzien van allerlei energiebesparende maatregelen die bijdragen in het beperken van uw maandelijkse energielasten. Bij het kopen van uw nieuwe woning hoeft u niet meer na te denken over een toekomst waarin er geen gasaansluiting meer is. Uw woning wordt namelijk al zonder gasaansluiting gebouwd en beschikt ook nog eens over duurzame installaties als het gaat om het ventileren, verwarmen en koelen van uw woning en het opwekken van elektriciteit.

Hoogwaardige isolatie

Uw woning wordt gebouwd met hoogwaardige isolatiematerialen in de gevel, de begane grondvloer en het dak. In de gevelopeningen wordt ook goed isolerende beglazing toegepast. Tevens wordt uw woning luchtdicht gebouwd. Dit betekent dat warmteverliezen worden beperkt. Met deze maatregelen hebben we de basis gelegd om uw energiebehoefte zoveel mogelijk te beperken.

Ventilatie

Bij een goed geïsoleerde en luchtdichte woning is gezonde luchtverversing heel belangrijk. Het liefst natuurlijk om een zo zuinig mogelijke en comfortverhogende wijze. In uw woning wordt dit gerealiseerd door een ventilatiesysteem toe te passen met warmte/koude terugwinning.

Naast het toevoegen van verse lucht en afzuigen van gebruikte lucht, draagt dit systeem sterk bij aan het realiseren van een stabiele temperatuur in de woning. Dit doet het systeem automatisch door de afgezogen warmte uit de woning her te gebruiken om instromende lucht van buiten te verwarmen (in koelere perioden). Bij hoge buitentemperaturen wordt de afgezogen lucht vanuit de woning gebruikt om de warmere buitenlucht af te koelen. Mocht uw woning te warm worden en het buiten koeler zijn, dan zal het systeem deze koele lucht gebruiken om uw woning te gaan afkoelen. Op deze wijze kunt u uw woning langer koel houden. De optimale spreiding van de (koele/ warme) lucht zorgt er zo voor dat uw gevoelstemperatuur beter wordt en u een hoog comfort zult ervaren.

Warmtepomp

Om in de zomer de binnentemperatuur, naast het passief koelend vermogen van het ventilatiesysteem, verder te koelen is het energiesysteem in uw woning door middel van de warmtepomp ook in staat om uw woning van duurzame actieve koeling te voorzien via vloerkoeling. Daarnaast zorgt de warmtepomp ervoor dat u op een duurzame wijze uw woning kunt verwarmen via vloerverwarming en de beschikking heeft over voldoende warmwater.

Zonnepanelen

Uw woning is standaard voorzien van een aantal zonnepanelen. Hiermee kan een deel van het stroomverbruik in de woning worden opgewekt. Ook zullen wij u de mogelijkheid bieden om het aantal zonnepanelen op uw woning uit te breiden.

Wat de toekomst gaat brengen weten we niet, maar wel weten we dat data een rol zal spelen in het aansturen van apparaten. Daarvoor zullen we standaard een datakabel aanleggen vanaf de meterkast naar de omvormer in de technische ruimte. Wilt u in de toekomst een energiebeheersysteem installeren of een thuisbatterij gaan plaatsen dan hebben we de datakabel reeds voor u aangelegd om deze te kunnen koppelen.