Dorpse gezelligheid

Met ruim 10.000 inwoners is Ulft de grootste plaats in de gemeente Oude IJsselstreek. Het dorp heeft een gezellig winkelcentrum, met landelijke ketens als HEMA, Action en Blokker en meerdere supermarkten. Daarnaast heeft Ulft drie basisscholen, goede gezondheidsvoorzieningen en een rijk verenigingsleven. Het terrein van de voormalige DRU-terrein is omgetoverd tot een levendige plek waar onder andere theater, evenementen en horeca samenkomen.

Genieten van de omgeving

Ulft ligt prachtig aan de rivier de Oude IJssel. Deze meanderende rivier biedt vele recreatiemogelijkheden. Ook Natuurgebied Engbergen is heel dichtbij. In dit veelzijdige natuurgebied kun je niet alleen heerlijk wandelen, er is ook een kinderboerderij, uitkijktoren en grote speeltuin. Verder kenmerkt het groene coulisselandschap rondom Ulft zich door de grote afwisseling. Ontdek kerkenpaden, landgoederen, theetuinen, wijngaarden en nog veel meer moois.

Goede bereikbaarheid

Ulft is goed bereikbaar via de A18, de N317 en de Duitse A3. Ook met het openbaar vervoer reis je snel van en naar het dorp: de bus naar Doetinchem rijdt op werkdagen elk kwartier. Het dichtstbijzijnde treinstation is in Terborg, op vijftien minuten fietsafstand.

Ligging van het nieuwbouwplan

De woningen liggen in de Vogelbuurt, een wijk die de laatste jaren grondig is opgeknapt tot een energiezuinige, groene en veilige wijk. De buurt ligt heel centraal in Ulft: het centrum en het DRU-terrein zijn beide op loopafstand. Bovendien wandel of fiets je zo de natuur in.

Bekijk hier de impressie foto's